Vacature Afstudeeropdracht Energiedashboard

Deze opdracht is een buitenkans voor iedere student die later aan de slag wil in de wereld van gebouwen en data. Je kunt tijdens je afstuderen kennis maken met alle facetten van de praktijk door actief kennis te maken met onze collega’s (door gesprekken, het bezoeken van projecten, deelname aan onze sociale activiteiten etc.). Als je het na je afstuderen nog steeds heel erg leuk bij ons vindt, dan kijken wij graag samen met jou naar een leuke baan binnen de DraaijerGroup.

Exploitatiepartners ondersteunt eigenaren en beheerders van gebouwen om huisvesting goed kunnen beheren en exploiteren. Denk daarbij aan onderhoud, bouwkundige verbetering, verduurzaming en facilitaire processen. De kracht van het bedrijf is dat we allemaal graag een bijdrage willen leveren aan een goed functionerend, comfortabel en veilig gebouw voor de gebruiker.

Tijdens dit afstudeeronderzoek maak je ook onderdeel uit van team Slim van Draaijer dat ook onderdeel is van de DraaijerGroup. Zij verbinden vastgoedinformatie, demografische gegevens, gebouwinformatie, gebruikersfeedback, stakeholders & diensten en voegen daar intelligentie aan toe om die datagedreven ontwikkelingen te ondersteunen. Het team bestaat uit developers, (smart building) adviseurs, productmanagers en product owners.

Inhoud afstudeeronderzoek energiedashboard

Tijdens je afstudeeropdracht onderzoek en ontwikkel je samen met en onder begeleiding van de collega’s van team Slim en ExploitatiePartners een dashboard dat inzicht geeft in de energieprestaties van gebouwen. Daarnaast schrijf je op basis van de door jou onderzochte data een advies hoe te komen tot reductie in energieverbruik.
Voor je onderzoek maak je gebruik van beschikbare data. Je monitort het energieverbruik en onderzoekt de variabelen die energieverbruik zowel positief als negatief beïnvloeden. De variabelen bestaan uit variabelen die de prestaties van installaties beïnvloeden maar ook variabelen rondom gedrag/gebruik van gebruikers. Hierbij is de wens om onderscheid te maken tussen wat het gebouw verbruikt en wat de mens verbruikt.

Jij bent

  • een student in de laatste fase van je studie;
  • nieuwsgierig naar smart buildings technologie, energie, vastgoed en huisvesting.

Jij hebt …

  • affiniteit met het analyseren van data;
  • een passie voor Power BI.

Reageren of meer weten?

Wil je meer weten over dit afstudeeronderzoek, dan kun je contact opnemen met Danny von Hebel, Directeur ExploitatiePartners, telefoon 06-222 152 60. Heb je zin om te starten? Mail dan je cv en een motivatiebrief, waarin je toelicht waarom je juist dit onderwerp fascinerend vindt, naar Yolanda Nout via y.nout@exploitatiepartners.nl.