27 maart 2024

Ontzorging bij DUMAVA subsidie

Sinds 2023 versterkt Gerald van den Berg het team van ExploitatiePartners als adviseur duurzaamheid. Hij helpt organisaties bij energiemonitoring. Door vanuit data analyse te kijken waar energieverbruik ligt en dit vervolgens te optimaliseren. Om deze (financiële) uitdaging aan te gaan, stelt de overheid DUMAVA subsidies beschikbaar.

Veel organisaties worstelen met de opgave om te verduurzamen. De subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten. ExploitatiePartners ontzorgt organisatie hierbij door een duurzaamheidsrapportage te maken, de subsidie aanvraag in te dienen en dit eventueel ook uit te voeren. Dit begint met een analyse van het gebouw: hoe duurzaam is het en hoe krijg ik het naar de renovatiestandaard? De duurzaamheidsrapportage bevat vervolgens het advies over de maatregelen die genomen moeten worden. Samen kijken we welke financiële ruimte er is naast de subsidie.

Energie krijgen van energiemonitoring

Als adviseur duurzaamheid houd ik me bezig met advies geven rondom energiemonitoring. Ik maak goed inzichtelijk waar je energie kunt besparen, maar ook hoe succesvol deze besparing uiteindelijk is. Dus: Niet alleen zeggen, maar het ook laten zien!

Ik ben echt gedreven door die monitoring. Als monitoringsdeskundige zie ik in data dingen die opvallen. Dan wil ik weten: waarom is dat, moeten we daar wat mee, kunnen we daar wat verbeteren? Die vertaalslag, daar haal ik mijn energie uit.

Adviseren én implementeren

De combinatie van advies geven en invulling geven aan de uitvoering, dat is de kracht van ExploitatiePartners. Je wilt namelijk ook weten: is het gebouw geworden zoals je wilde? En kan ik nog ergens verbeteren? Ik vind dat een interessante combinatie. Ons team heeft de expertise en ervaring om het juiste advies te geven, van technische installaties tot gebruiksbeleving. We houden verbinding met de opdrachtgever. Het stopt voor ons niet als het advies gegeven is. We willen juist ook in de uitvoering laten zien dat er verbetering/verandering in de situatie zit. Een advies uitschrijven is stap één. Het succes ligt bij het implementeren en laten zien wat de effecten zijn. Dit vind ik heel mooi. Dat je kunt sturen op data en er echt iets mee kunt doen.

DUMAVA subsidie aanvragen

We hebben de laatste maanden al voor veel klanten een DUMAVA subsidie aangevraagd. Het aanvragen van deze subsidie is nog mogelijk tot 3 juni 2024. Organisaties die aanspraak willen maken, moeten hier dus niet te lang meer mee wachten. Uiteraard help ik hen graag.

Terug naar het overzicht

Gerald van den Berg