1 juli 2021

Even voorstellen: Berry Koens – projectleider Bouw!

De pen is doorgegeven aan Berry Koens, een trotse tukker en een echte bouwkundige. Hij was één van de eerste leden van het team ExploitatiePartners.

Ik ben Berry Koens woonachtig in het mooie Delden in het hart van Twente en getrouwd met Bonny en ben de trotse vader van Dean en Ivy. In mijn vrije tijd voetbal ik bij SV Delden, waar ik ook wedstrijdsecretaris ben. Voetbal is ook bij mij een belangrijke bijzaak in het leven.

Berry is bij ExploitatiePartners gericht op bouwkundige vraagstukken, iets wat bij hem past.

Ik ben opgegroeid in de bouw wereld. Mijn vader werkte bij een toeleverancier en in zijn vrije tijd werd er ook veel geklust bij familie en vrienden. Vanaf jongs af aan ging ik in de weekenden met hem mee om te helpen met diverse werkzaamheden. En als vanzelfsprekend ging ik na mijn middelbare school Bouwkunde studeren. Daarna heb ik alle aspecten van de bouw kunnen ervaren vanuit de uitvoering, werkvoorbereiding en als tekenaar. Ik heb de ervaring in uiteenlopende projecten opgebouwd zoals monumentale renovaties, grootschalige nieuwbouw van woningen en ook utiliteitsbouw.

ExploitatiePartners streeft na dat gebouwen en gebruikers in de operationele fase een prettige werkomgeving ervaren. Het commentaar is vaak dat daar in de bouw geen rekening mee wordt gehouden. Er zijn voorbeelden waarbij dat wel lukt en Berry heeft daar ervaring mee.

Ik heb het gebouw- en complexbeheer van een betaald voetbalorganisatie onder mijn hoede gehad. Logisch dat al het andere als “bijzaak” werd gezien en het was onze taak om te zorgen dat de voorzieningen top waren zodat het daar in geen geval aan ligt. Door die instelling kijk je anders naar een verbouwing, zowel naar de inhoudelijke aspecten van bepaalde keuzes als naar de organisatie ervan. Een verbouwing in de cruciale fase van het seizoen draagt natuurlijk niet bij aan de prestatie op het veld dus pasten we onze planning aan op het seizoen.

Zijn rol bij ExploitatiePartners is gericht op diverse bouwprojecten en gaat uit van de klantvraag en dat spreekt hem erg aan.

Op dit moment ben ik samen met ontwikkelaar Kontour Vastgoed bezig om de oplevering van diverse luxe vakantievilla’s in goede banen af te ronden. Door de diverse wensen van de eigenaren was het belangrijk om gestructureerd alles in kaart te brengen en duidelijk aan te geven wat de mogelijkheden waren om iets op de gewenste manier uit te kunnen voeren. (https://exploitatiepartners.nl/cases/bouwtoezicht-puur-exloo/)

Daarnaast ben ik in samenwerking met draaijer+partners actief als projectleider en bouwkundig adviseur voor Geldmaat. Wij inventariseren de diverse bank- en gelduitgifte locaties, maken een plan hoe we deze aan de huidige eisen kunnen laten voldoen en voeren vervolgens dat plan uit. Hierin zijn duidelijke rapportages, tekeningen en opnames erg belangrijk omdat er meer dan 5000 locaties zijn die aangepast worden. Als projectleider focus ik me op de organisatie en inhoudelijk kijk je natuurlijk naar de oplossingen.

Berry is tijdens de Covid periode overgestapt en heeft bewust de keuze gemaakt voor ExploitatiePartners. Hij kijkt positief terug het afgelopen halfjaar dat natuurlijk wel bijzonder verliep.

Ik koos voor een organisatie waar ik aan verschillende en afwisselende projecten kon werken en dat is tot op heden ook zo uitgekomen. En ik ervaar het contact binnen ons team als vertrouwd en familiair. Daardoor help je elkaar makkelijk en vraag je ook aan collega’s om advies. Ik geef dan ook graag de pen door aan mijn collega Susanne Stennekes!

Terug naar het overzicht

Berry