Locatie: Drenthe
Periode: 2020

Kontour Vastgoed

‘Maak de eigenaren blij!’

Bij de oplevering van vakantievilla’s maken de details het verschil voor de toekomstige eigenaren. ExploitatiePartners werd ingeschakeld om alles bouwkundig en facilitair in orde te brengen. We rondden de klussen in korte tijd punt voor punt af en zorgden zo voor tevreden gezichten.

Sinds de oprichting in 2004 is Kontour Vastgoed uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van luxe recreatievastgoed in Nederland en Oostenrijk. Vanuit de visie dat vastgoed niet alleen financiële, maar ook emotionele waarde moet bieden, ontwikkelt en vermarkt Kontour Vastgoed exclusieve projecten op unieke locaties in de natuur.

ExploitatiePartners heeft het bouwtoezicht vormgegeven bij het nieuwe park in Exloo. Projectleider Berry Koens heeft deze klus geklaard en heeft vele eigenaren gelukkig gemaakt. “Het is natuurlijk bij iedereen bekend dat de oplevering van bouwprojecten altijd een kwestie van details is. Door duidelijk inzicht, duidelijke afspraken over verantwoordelijkheden en structuur werken we heel gericht naar het einddoel: wonen in een perfecte villa!” Berry werd duidelijk geïnstrueerd, behartig de belangen van opdrachtgever en zorg dat de eigenaren blij zijn met hun nieuwe woning.

Hielke Tillema is blij met de inzet van Berry: “door zijn opstelling en zijn communicatie hebben we een hoop zaken in goed overleg kunnen doornemen, belangrijke bouwkundige uitdagingen kunnen oplossen en een zaken kunnen afronden. Daar huur je een expert voor in!” Kontour Vastgoed zet in op sfeervolle architectuur in harmonie met de omgeving en het gebruik van hoogwaardige materialen en dat legt de lat hoog tijdens de uitvoering. “Soms kan iets niet of moet er echt creatief gedacht worden en in die gevallen heeft Berry ons goed geholpen en ontzorgt.”

Aanpak

Bij de oplevering van een bouwtraject is een lijst met afrondingsklussen eerder regel dan uitzondering. Doortastend oplossen van die knelpunten is dan geboden, maar niet voldoende. Op het moment dat de gebruiker zijn intrek neemt moet de organisatie richting de gebruiksfase immers óók op orde zijn. Denk aan sleutelbeheer, energiemanagement en het inregelen van collectief onderhoud.

Tijdens de planvorming nadenken over het gebruik levert veel voordeel op

Uitvoering en vervolg

Berry Koens geeft aan: “ExploitatiePartners neemt deze aspecten al in de bouwfase mee. Wat worden de afspraken straks, welke documenten zijn van belang, wie is waarvoor verantwoordelijk? Zo zijn dagelijks onderhoud, facilitaire zaken en preventief onderhoud vanaf dag 1 gewaarborgd. Dat moet onze meerwaarde ook zijn. “

Geleverde diensten

Bouwmanagement

Huisvesting & Facilitair

Beheer& onderhoud

Berry

Contact Berry

‘Tijdens deze opdracht maakten we gebreken inzichtelijk met een softwaretool. Na het oppakken ervan werden deze tekortkomingen ook online gereed gemeld. Aannemer, ontwikkelaar en contactpersonen spraken steeds meer dezelfde taal en bovenal streefden we hetzelfde na: tevreden gebruikers!’

 

Berry Koens - Projectleider Bouwkunde

Resultaten

Oplossen knelpunten

Goed concept voor toekomstig beheer

Blije gebruikers!